FLOWarica

Objavljeno:

Vrt kao motivacija kuhanju

Danas biram vrt kao motivaciju samoj sebi.

Rea i ja smo spavale kod mame i dugo nisam doživjela njen vrt u zoru.

Bilo je hladnije vani, navikla sam na svoju terasu koja je zaklonjena od vjetra. Na svoju malu oazu zelenog mira.

Ali ono što posebno volim kod mame je tarasa koja gleda na vrt, za razliku od mog koji mi je dalje od očiju. :-)

I da. Ovaj kupus i amarant su upravo ovakve boje. :-D

Glazba me pratila dok sam hodala dvorištem jer mi je to navika koju sam si vratila. Sve je bilo živo i šareno. Boje. Jako ih volim. Mirisi. 

Jutro u vrtu i tada mi je kuhanje strast. Vidim što imam, smišljam što kuhati i kada sam spremna za kuhinju, uberem što mi treba. Možda to netko može i na tržnici ili u trgovini.

Iskreno, meni mir i tišina znače mnogo. Tada sam najkreativnija.

A vrt ljeti obožavam.

Moram priznati da i moj izgleda sve bolje. Bit će uskoro neka pričica o njemu. Jedino što berem trenutno je divni ljetni špinat. :-) A nakupilo se biljčica.

Tek od kada sama radim u vrtu potpuno cijenim osobe koji se poljoprivredom bave na prirodan način. Meni je jako teško učiti teorijom i praksa je jedini način na koji sam ovo mogla naučiti. Zauvijek. Jer ja volim znanja koju su za zauvijek.

Hoću li se nastaviti baviti time? Vjerujem da hoću. Ali da je teško, teško je. Ono što je zapravo najteže je dobro se organizirati. I to je nešto na čemu trebam poraditi najviše. :-)

Uživajte u svojim vrtovima. A možete ih podijeliti i sa mnom. :-)

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »