FLOWarica

Objavljeno:

Salata - najdraži obrok za toplije dane :)

Ne znam za vas, ali ja volim brzinske salate koje mogu biti obrok. Priznajem da se netko od ovoga ne bi možda najeo, ali bi zato u jednom obroku unio u svoj organizam mnogo dobroga, plus što je salata zaista ukusna i mislim da bi joj svatko trebao dati šansu. :-) Pogotovo kada dođu topliji dani, kad su bašče pune raznih divotica pa si možete smiksati čuda. :-D

Ili ćete pustiti da vam od jeseni foodONA u ponudu stavi takve salate. ;-)

Do tada možete pokušati napraviti ovu i "obećajem" da nećete požaliti. Slična je salati koju su neki mogli kušati na prezentaciji Organica Vita proizvoda, ali sam ju odlučila obogatiti još nekim sastojcima.

SASTOJCI 

25g crne ili zelene leće

1 velika jabuka Granny Smith,narezana na kockice, oko 260g

20 g suhog duda, natopljenog u vrućoj vodi

10 g bučinih sjemenki 

20g badema 

10ak listića mente

10 listića peršina

Prstohvat aromatizirane soli (krupna morska sol, korica naranče i limuna, ružmarin)

Sok i korica jednog limuna

Maslinovo ulje (po svojim guštima,ja stavim dvije žlice)

2 žlice rižinog sirupa (ili bilo koji drugi  zaslađivač,ovaj je veganski)

Šaka rikule

4-5 listova zelene salate

2 šnite nekog dobrog kruha :-)

POSTUPAK

Leću dobro operite i stavite kuhati s 300ml vode, posolite. Ja sam koristila crnu leću i kuhala sam ju oko 25-30 minuta. Probajte, tako ćete biti sigurni. Osobno, uvijek biram al dente.

Namočite dud u vrućoj vodi 5 minuta.

Tostirajte bučine sjemenke i badem. Ohladite pa nasjeckajte. Bučine sjemenke ostavite cijele. Dodajte im sjeckanu mentu i peršin pa posolite aromatiziranom solju, najbolje prvo prstohvat pa kasnije po ukusu. Dodati sjeckanu jabuku, koricu limuna i sok. Nasjeckajte dud pa ubacite i njega. Dodajte maslinovo ulje i rižin sirup.

Ovako pripremljenu je možete staviti u hladnjak pa salatu dodati neposredno prije obroka. 

Dodati rikulu i zelenu salatu pa sve dobro promiješati. 

Za dodatan okus tostirati kockice nekog finog kruha. Ja sam koristila kruh sa sjemenkama koji sam pekla prije par dana.

Što još da vam kažem, nego u slast!

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »