FLOWarica

Objavljeno:

Solarna Nova Godina

Tema o kojoj vam danas pišem zapravo je nešto meni, potpuno novo. S druge strane, kao da mi je netko potvrdio sve što osjećam oduvijek.

Solarna Nova Godina.

Jučer je Marina Bitorajac objavila video čiji ću link staviti na kraju članka. Neće vam oduzeti više od 11 minuta i 50 sekundi. ;-) U članku ću se kratko osvrnuti na ono o čemu priča.

Sunce prolazi kroz svoj godišnji solarni krug i njegov završetak nikad nije 31.12. Jako dobro znamo što za sve nas znači Sunce i meni je potpuno prirodno povjerovati u ovo. Ne zato što je tako rečeno, nego zato što je to moje vlastito iskustvo. Iz nekog razloga, još uvijek mi treba potvrda izvana kroz nove informacije. Ali mislim da je i to svojevrstan rast.

Prolazimo četiri faze prije nego uđemo u Solarnu Novu Godinu.

Prva faza je faza borca. Imamo otpor prema svemu što se događalo u toj godini i skoro nam je nemoguće izražavati se. Već dovoljno dugo svjesno živim trenutak po trenutak i promatram sebe i svoje ponašanje. Ovo što je rekla, u potpunosti je rezoniralo s onim što mi se događalo od 30.12. do 5.1. Sjećam se da sam Tini u četvrtak navečer napisala da nisam sigurna hoću li išta pisati za FLOWaricu jer sam jako ratoborna. I bila sam, baš jako. U petak ujutro, uspjela sam malo zaroniti u zahvalnost pa je tako nastao prošli članak.

Druga faza je faza transformacije i ambicije. Trenutno smo u njoj do 10.01. Predstavlja energiju koja nas pokreće na materijalnom planu. Biramo projekte i ljude u koje želimo uložiti svoju energiju.

Treća faza je faza unutarnje istine. Traje od 10.01. do 16.01. Rezimiramo prošlu godinu i odrađujemo introspekciju koju možemo prihvatiti kao dio naše nove istine. Na temelju događaja kroz 2020. lakše dolazimo do vizije za novu, 2021.

Četvrta faza koja počinje 16.01. je faza otpuštanja. Ništa starog se više ne zadržava u nama, sve odlazi. Prirodno se okrećemo novom ciklusu. Ako se prilagodimo ovom ciklusu kao i godišnjim dobima, depresija koja se događa u siječnju vjerojatno će biti puno manja.

21.01.ulazimo u početak novog kruga. :-)

Zašto je ovaj video ostavio veliki utisak na mene?

Svake godine osjećam ovo o čemu ona priča. Siječanj je za mene uvijek bio izrazito depresivan, nisam imala osjećaj da sam ušla u išta novo i tek na njegovom kraju došla bi sebi i nastavila dalje. Ne znam kakva su vaša iskustva, ali sigurna sam da će oni koji su usmjereni prema unutra, bez potrebe da lažu sami sebe, doći do sličnih osjećaja. Jer mi jesmo jedno s prirodom i neke osnovne stvari su nam svima zajedničke. Ono čemu su nas učili postaje upitno svakome tko se ikada zapita koja je svrha njegovog života i krene u eksperiment sa samim sobom. Možete pokušati, što drugo da vam kažem. ;-)

Ponovit ću i ovo, valjda svaki put. Neće biti lako zbog glave koja je prepuna tuđega. Strah od osude je tu, ali kada shvatite da preživite bez obzira na njega, novo ponašanje polako postaje navika. Kada postane rutina, vjerojatno više nećete ni razmišljati o tome.

Život je lijep upravo zbog svoje nepredvidljivosti. Mi postajemo bliži sebi kada ostavimo predvidljivost i počnemo djelovati nošeni trenutkom i prazninom.

Link za video :-)

Marina Bitorajac, Solarna Nova Godina

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »