FLOWarica

Objavljeno:

Meditacija smijeha Osvrt

Um kroz ovu meditaciju gleda na vrijeme i tih 45 minuta smijanja.

Jako je teško prepustiti se iskreno i naći razlog za unutarnji smijeh. Smiješno zapravo jer bi se trebali smijati samim tim što dišemo i živi smo.

Zato sam pustila da bude smijeh na silu. Ne toliko na silu zapravo, koliko sam glumila smijeh. Vidjela sam ga toliko puta, čula, doživjela. Mogu se uživjeti u ulogu i to sam činila.

Fascinira me što sam cijelo vrijeme tražila izgovore zašto ne ide, kako ću, trebam li to uopće...Roj misli, ali nešto u meni je teklo dalje i um je dobivao nove ideje. Pokušaj ovako, pokušaj onako.

Pokušaj-pogriješi.

Zapamti-ne ponavljaj pogrešku.

Sve dok ne dođete do osjećaja kojeg možete pratiti prirodno i koji u vama izaziva taj unutarnji smijeh. 

Fascinira me činjenica da u tih 45 minuta nisam uspijevala pronaći razlog za smijeh. Nisam mogla izvući iz sjećanja ni jednu uspomenu kojoj bi se smijala pa sam se počela smijati tim naporima.

Čitala sam da u trenutku iskrenog smijeha misli nestaju u potpunosti. Ja bi čak rekla iz svog iskustva da misli skoro potpuno nestanu i svjesnim glumljenjem smijeha. Ne možemo raditi i jedno i drugo. Jer kad je prisutnost u pitanju onda si potpuno u činu. I promatraš sebe. Sa što manje predrasuda.

Ali...

Dogode se bljeskovi stvarnog smijeha. Od 45 minuta to su sekunde i nema ih puno. Rekla bi da je to sama srž ove meditacije. Mogu samo pretpostaviti da bi dulja praksa dala dulje bljeskove. Isprobat ću jer uz Vipassanu koju i dalje koristim i postala je dio mene, ova meditacija je izvukla nešto zaista divno i zadržat ću se na njoj jedno vrijeme.

Kako se smijati 45 minuta bez razloga i još sami sa sobom?

Ovo je samo metoda koja vas izvlači na površinu. Ovdje um treba iskoristiti na promišljen način. Po meni, ova meditacija je suočavanje s egom. Oči u oči. On i ja. Ples u Flow centru je to potpuno potvrdio.

Jeste li vidjeli oko sebe osobu koja sjedi svjesno 45 minuta i smije se? Ja nisam. Ako jeste, nadam se da ste učili iz toga.

Doživjela sam apsurd.

Trebam nešto izvana jer unutra su blokade. Trebam druge i trebam sjećanja. Sada znam da ništa od toga ne trebam. 

Zato sam odabrala uživljavanje u uloge.  Meni to dobro ide. Human Design je pomogao u tome. Projektor sam - imitiram da bi došla do sebe. Imitiram i mogu živjeti onoga ispred sebe ukoliko ne znam tko sam. Projiciram na druge svoje blokade ako ne znam tko sam. Surfala sam po generatorskoj energiji godinama, a zadnjih pet po manifestatorsko-generatorskoj (oni su još brži od generatora) i pregorila sam. :-)

Upoznavanje s energijom i aurom pomoglo mi je da koliko toliko uspostavim balans. Proces je to, ne ide na silu.

Kad se malo bolje upoznate, zrcala dolaze sve manje. Možete prepoznati da to zrcalo niste vi. Možda ste nekada bili. I možete suosjećati. Nisam sigurna možete li to reći na glas osobi u koju gledate, ali to postane manje bitno.  Prepustite to trenutcima pa što bude.

Smijala sam se i pokretala tijelo u svim smjerovima. To mi je pomoglo. Vratilo u onaj feeling dječjeg smijeha, a imala sam ih puno.

S druge strane, znate da to nije to.

Onda na kratko dođe TO. :-)

I vrijedi upravo zbog toga.

Bonus koji sam dobila ovom meditacijom je promatranje stvarnog i iskrenog smijeha koji se događa kroz dan. U početku sam promatrala samo misli, sada sam se spustila u osjećaje i promjene raspoloženja. Tu je tek cirkus. :-D

Human Design sam uzela kao pretpostavku. Ne kao slijepo vjerovanje. Jedino vam praksa može donijeti odgovore. I da, vjerojatno nismo svi mi došli ispuniti svoj povratak sebi, ali možemo barem pokušati.

Nikada nećete ostati praznih ruku.

Osoba koja stoji iz make-upa na mom licu je Lana Zirdum. Veseli me vidjeti, čuti i doživjeti ovu suradnju. A moglo bi biti svega. Dvije ribe. Projektor i Manifestator. Zanimljivo. :-) 

Osoba iza objektiva, Iva Šipoš - Blacksheep Cinema. Vodenjak koji se povezao s mojim Mjesecom u Vodenjaku. ;-) Nju ste imali priliku upoznati kroz moj Instagram profil, a sada imate priliku i ovdje. To je jednostavno osoba kojoj ne trebam previše pričati. Njoj je posao jednak ljubavi i to je vrijednost koju dijelimo. Isto vrijedi i za Lanu.

Meni je ovo druženje više nego poslovni odnos.

Priču o zalogajnici počinjem živjeti jer priči nekada treba stati na kraj. Ovo je moj kraj. I početak. 

Potražite Mjesec večeras. Lijepo ga je vidjeti.

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »