FLOWarica

Objavljeno:

Badem keksi

Božić mi je ove godine naglo pokucao na vrata i priznajem nisam bila spremna. Prošle sam godine sve počela puno ranije jer sam imala i više slobodnog vremena pa sam za blagdane uživala ne radeći ništa. : - ) Ove godine izgleda neće biti tako,ali ozbiljno sam promišljala što ću od slatkoga raditi. Tako su nastali ovi keksići. Bjelanjci,kokosov šećer i bademi. Ne znam jeste li probali puslice s kokosovim šećerom,ali meni su top! Badem samo upotpunjuje ovu cijelu priču. Jer ja sam veliki ljubitelj badema. I puslica! Pa sam jedući ovaj keks u sedmom nebu! : - )

Mislim da nije kompliciran i da ga svatko može u samo nekoliko minuta pripremiti. Treba samo dobro umutiti bjelanjke sa šećerom,badem dodati na kraju i peći 7-10 min,zavisi kakvi želite da budu. Što se kraće peku budu više žvakasti. Moja najdraža minutaža je 8 minuta.

BADEM KEKSI

100g badema

2 bjelanjka

Prstohvat soli

50 g kokosovog šećera

Po jedan cijeli badem za svaki keks

Upalite pećnicu na 180°C. U bjelanjke sobne temperature dodajte mali prstohvat soli i počnite miksati dok ne dobijete čvrst snijeg. Počnite dodavati šećer,polako i ne sve odjednom. Kada ste dodali sav šećer miksajte još minutu pa dodajte mljevene bademe. Njih povežite s bjelanjcima pomoću špatule,ne miksera. Smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje pa joj odrežite jedan kraj. Morat će biti mrvicu veća zbog komadića badema u smjesi. Na masni papir istiskujte kekse u veličinu koju želite. Ako su baš minijaturni smanjite i vrijeme pečenja na 5 minuta (pravila sam i takve). U svaki keks utisnite po jedan cijeli badem. Pecite 7-10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.

Poslužite uz kavu ili čaj! : - )

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »