FLOWarica

Objavljeno:

Svjesnost

Priznajem da kada aktiviram svoju svijest ona leprša od cvijeta na cvijet. Tako ju ja vidim. :-)

Znatiželjna je i bira znanje. Pustila sam da ide kako ide. Postoji mnogo toga što mi je u životu bitno. Ali sada sam si najbitnija ja. Kada počnete prihvaćati sebe, možete i druge kakvi god bili. Svi smo mi i dobro i loše. Jedno bez drugog teško da može i to je jedna vrsta balansa.

I dalje sam socijalno biće. Komuniciram svakodnevno s različitim ljudima i sve sam ih počela gledati kao učitelje. Svaki dan se pitam što su me danas naučili. Takav način omogućuje mi da i iz najnegativnije situacije učim. Štoviše, mislim da iz takvih situacija najviše učim. Lako je komunicirati s nekim kada riječi teku i nadopunjujete se. Ali kako ostati miran i fokusiran kada se s nekim ne slažete?

Tada mi je fokus na slušanje. Čuti nekoga, pokušati naći način za povezivanje, a ako ne ide, kažem si da je i to sasvim u redu. Ostati svoj i miran u svakoj situaciji je najobičniji način učenja. I može se. 

Već pet godina imam bruh u pupku. Dobila sam ga odmah nakon poroda. Disbalans je krenuo odmah jer moj centar stabilnosti je oduvijek bio upravo trbuh. U prošlom članku sam spomenula čakre. Svjesna sam da je bruh rješiv operacijom, ali ja ću najprije pokušati alternativom. Biti povezana svjesno sa svojim tijelom je nešto što me ispunjava, a čini se i logičnim korakom.

Čakra solarnog pleksusa je žute boje. Mislim da nije slučajnost da sam odabrala jaja kao najbitniji jutarnji obrok. Godinama sam imala naviku jesti više puta kroz jutro i nikad nisam dobila osjećaj one prave sitosti. Sve dok nisam uvela ovaj obrok.

I sve u svoje vrijeme, bit će da tako funkcioniramo. ;-)

Postoji još jedan razlog koji me pogurao u ovom smjeru, Rea. I ona ima bruh na preponi i u pupku. Dvije čakre u disbalansu. A znate kakva je ona? Svoja i Autentična. 

A što smo mi pokušali? Ukalupiti ju u svoje kalupe. Ja ne smatram da život treba biti utopija. Ali ima li zaista stvarne opasnosti u tome da dijete proživi život vlastitim iskustvom.

Moram li mu ja nametati svoje? Ne.

Ispričati da, ali očekivati da će mu to biti dovoljno da ne pokuša sam nema puno logike.

To samo znači da će poslušati kako bi meni udovoljilo. A tko sam ja da mi treba udovoljiti? ;-)

To što sam roditelj, ne znači da trebam željeti svoju kopiju, a još manje nekoga tko će me uvijek slušati i slagati se sa mnom. I to je tema za sebe. ;-)

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »