FLOWarica

Objavljeno:

Panzanella Bowl

Ovo je neka moja verzija te iste salate. Nisam imala stari kruh za potrošiti, ali sam ubrala oko 2 kg cherry i coctail rajčica u vrtu, što je fascinantno jer smo skoro u studenom.

Ne mogu odoljeti da još jednom ne prizovem ljeto ove jeseni.

Bosiljak je još uvijek u punom sjaju.

Chilly također.

Rotkvica je zavladala baščom i ona je još jedan svježi, hrskavi, gorko-ljutkasti okus ove salate.

Dok sam razmišljala o njoj, pala mi je na pamet ideja da napravim košarice od tijesta. Jer kako bolje zamijeniti stari kruh koji svakako moram tostirati za ovu salatu. 

Tijesto sam prebacila preko posudica koje mogu u pećnicu. Dobro sam ga premazala maslinovim uljem, domaćim, ravno iz Podace. I prekrila izvana bučinim sjemenkama, posolila i pekla 10 minuta na 240°C. Ono čemu sam se zapravo nadala je uzorak na korici kruha. Jer bučine sjemenke ne mogu ostati zalijepljene na tijestu na ovakav način, ali ih zato možete posuti po salati i imati dodatan okus, a i još malo teksture. Ja volim kad u jelu imam što žvakati i volim kad je hrskavo, ali to je sve stvar osobnog ukusa. 

Nakon što su se košarice ohladile pekla sam ih još 5 minuta na 240°C kako bi bile dodatno hrskave i kako bi naglasila uzorak koji su ostavile bučine sjemenke. Vi ovaj korak možete preskočiti ako želite mekšu verziju. 

U salati sam koristila cherry i coctail rajčicu, rotkvicu, koricu limuna, limunov sok, maslinovo ulje, chilly, svježi bosiljak, domaći svježi kozji sir, sol i papar. Sastojke prilagodite svojim okusima i stavite svega koliko volite.

Uživajte u ovoj jestivoj zdjelici salate koja pršti okusima i svježinom! Ja znam da ja hoću!:-P

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »