FLOWarica

Objavljeno:

Ginger Cookies

Ginger cookies.

Ono što mene oduševljava je način na koji možete pripremiti ove kekse.

Začine prilagodite sebi.

Pecite ih onako kako vi volite. Meke ili Hrskave.

Kojima vi naginjete? Ja sam neodlučna.

Zato sam pravila kombinaciju hrskavih i mekih keksića, jer eto, teško mi je odlučiti koji su mi bolji. ;-) 


Budući da su ovo zapravo keksi gdje se koriste modlice, idealan je način da djecu uključite u njihovu izradu.

SASTOJCI

150g bijelog, glatkog pšeničnog brašna

150 g integralnog pirovog brašna

80g smeđeg šećera u prahu

2 žlice meda

130g maslaca

1 jaje

1 žličica vanilije 

1 žličica cejlonskog cimeta

1 žličica ušećerenog đumbira (narezanog na sitno) ili koristite đumbir u prahu

1 žličica ribane narančine korice

POSTUPAK

Prosijte brašna pa sve sastojke stavite u kuhinjski robot i mijesite dok se ne sjedini. Nikako duže od par minuta jer je cilj mijesiti tijesto što kraće. Ostavite u hladnjaku pola sata (može i duže, preko noći, ali potrebno mu je malo vremena da se maslac opet ohladi).

Valjkom valjajte na pobrašnjenoj podlozi, onako tanko kako volite. Mrvicu će narasti u visinu, što znači da debljina koju odaberete ostaje skoro identična.

Modlama za kolače izrežite oblike. Ja sam koristila Ikeine, Winterfest.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 °C 5 minuta ako želite meki keks,a 10 minuta za tvrđu i hrskaviju verziju.

Pospite burbon vanilin šećerom!

U slast! ;-P

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »