Pavlova s kupinama
Za ovaj desert trebate 5 minuta ako imate spremnu beze koru. :-) Ja sam ju osušila prije par dana jer su mi ostali bjelanjci od Schubert torte koju sam pravila mami za rođendan.
Postupak pripremanja beze kore ide jako brzo s obzirom da pećnica odradi glavni i najduži dio posla. Ova kora je pravo savršenstvo, hrskave teksture i ni malo meka unutra jer iskreno, meni je takva najdraža.
Za beze koru vam trebaju :
4 bjelanjka
Prstohvat soli
150g šećera
U bjelanjke stavite sol pa ih počnite mutiti na srednjoj brzini. Kad se zapjene počnite dodavati postupno šećer. Miksajte dok se šećer ne rastopi. S vremena na vrijeme uzmite malo smjese među prste, ako i dalje osjetite šećer, beze nije spreman za sušenje. Kada više nema granula šećera na papir za pečenje istresite smjesu i oblikujte po želji. Sušite sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici na 120°C.
Krema za Pavlovu
200g smrznutih kupina
120g grčkog jogurta
Žličica paste od vanilije (Napokon mi je stigla iz Amerike! Hvala strina!)
Sve sastojke stavite u blender i blendajte minutu, dvije.
Kremu premažite po beze kori i pospite svježim kupinama!
I evo, priznajem, ovo mi je bolje od kombinacije Pavlove sa šlagom. :-D
U slast! :-P