FLOWarica

Objavljeno:

Pavlova s kupinama

Za ovaj desert trebate 5 minuta ako imate spremnu beze koru. :-) Ja sam ju osušila prije par dana jer su mi ostali bjelanjci od Schubert torte koju sam pravila mami za rođendan.

Postupak pripremanja beze kore ide jako brzo s obzirom da pećnica odradi glavni i najduži dio posla. Ova kora je pravo savršenstvo, hrskave teksture i ni malo meka unutra jer iskreno, meni je takva najdraža.

Za beze koru vam trebaju :

4 bjelanjka

Prstohvat soli

150g šećera 

U bjelanjke stavite sol pa ih počnite mutiti na srednjoj brzini. Kad se zapjene počnite dodavati postupno šećer. Miksajte dok se šećer ne rastopi. S vremena na vrijeme uzmite malo smjese među prste, ako i dalje osjetite šećer, beze nije spreman za sušenje. Kada više nema granula šećera na papir za pečenje istresite smjesu i oblikujte po želji. Sušite sat i pol u prethodno zagrijanoj pećnici na 120°C.

Krema za Pavlovu

200g smrznutih kupina

120g grčkog jogurta

Žličica paste od vanilije (Napokon mi je stigla iz Amerike! Hvala strina!)

Sve sastojke stavite u blender i blendajte minutu, dvije.

Kremu premažite po beze kori i pospite svježim kupinama!

I evo, priznajem, ovo mi je bolje od kombinacije Pavlove sa šlagom. :-D

U slast! :-P

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »