FLOWarica

Objavljeno:

Moj život je maskembal svaki dan

Prije 3 godine ušetala sam u Flow centar spremna vratiti se pilatesu. Pokret je dio mene. Oduvijek bio. I zauvijek će ostati. 

U to vrijeme bila sam sve, samo ne ja, ali bez pokreta nisam mogla. Nisam znala što me čeka iza vrata, s Mihaelom i njenim pristupom pilatesu.

Danas, ne mogu zamisliti pilates bez nje. Naučila me svemu što znam. Naučila me uključiti tijelo i um kao nikada i nitko do tada. A pilates je dio mene od gimnazijskih dana. 

Flow tim njeguje pristup koji meni odgovara. Njeguju pristup čovjeku u cjelini. Od najsitnijih detalja kao što su vježbe nožnih prstiju na koje bi se većina nasmijala i pitala čemu sve to. Ali poanta je upravo u malim stvarima. Poanta je da smo zaboravili tko smo i što je uloga našeg tijela. To nam je alat za život. Tko će ga njegovati do najsitnijih detalja ako nećete upravo vi sami? Uz pomoć ljudi kojima su iste stvari bitne.

Prije 2 i pol godine sam prvi put "javno" bacila ideju zalogajnice. Sjećam se tog dana i reakcije Tine i Mihaele. Njima je to bila odlična ideja. A meni samo san koji ni u ludilu nisam bila spremna izrealizirati. Bez razgovora i podrške ne bi danas bila tu gdje jesam. Spremna realizirati svoj ludi san s ljudima koji su spremni biti podrška. Uz Idu, svog tihog partnera, iako ja vjerujem da neće biti ni malo tiha. ;-)

Iskreno, bila sam skeptična oko udruživanja. Pogotovo jer sam prije toga imala već jedno negativno iskustvo. Ali sva ta iskustva su proizašla iz mene same. Ja nisam bila spremna na tim jer nisam timski igrač. Nikada nisam bila. Ono što nisam znala je da se i to da naučiti. Samo sam trebala odlučiti želim li to krenuti učiti.

Trenutak kada sam se vratila onome što ja jesam i trenutak kada sam shvatila koliko trebam raditi na sebi samoj, vratio me s dna u kojem sam bila. Bacio me u SADA. Kada mi je SADA postalo najbitnije počele su se događati nevjerojatne stvari. Kada sam uvela rutinu u naš obiteljski život, dogodile su se nevjerojatne stvari. Kada sam odlučila raditi na sebi, dogodile su se nevjerojatne stvari. Kada sam prihvatila činjenicu da sam samo čovjek koji je krenuo u krivom smjeru, koji ne zna kako dalje i ne zna izvući se van, svemir mi je poslao Anitu Vadas. Kada počnete raditi na sebi jednostavno se počnu događati nevjerojatne stvari.

Znate li koliko je teško reći MOLIM, HVALA i IZVOLI u svakoj životnoj situaciji? Kada sam počela uvoditi ove tri jednostavne riječi svakodnevno pa čak i kada sam bijesna (što se pokazalo najtežim, ali i najispunjenijim) dogodile su se nevjerojatne stvari. :-D Poanta je da kad ste ljuti i koristite lijepe riječi, ljutnja puuuunooo brže nestane iz vas. Jer lijepa riječ vraća lijepu riječ ili postupak. To je dovoljno da vas smiri.

Veljača mi je donijela jedan od najljepših rođendana i povratak mene iz čahure.

Provela sam ga uz divne ljude.

Nema tog poklona koji može zamijeniti osjećaj sreće jer si upravo tu gdje želiš biti. Uz ljude kojima želiš biti okružen. I uz Tinu (@daydreamertina) koja je odradila odličan photo shooting i darovala mi vizaulnu uspomenu kojoj ću se uvijek rado vraćati. 

Hvala vam svima još jednom!

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »