FLOWarica

Objavljeno:

Strah od vremena

Kada bi rekla da sam se rodila kao biće s dosta nesvjesne svjesnosti, možda bi neki od vas teško povjerovali u to.  ;-)

Ali to je zapravo moja istina i iskustvo.

Nikada nisam slijepo slušala. Ako sam ikada ikoga poslušala bilo je to jer se um složio s tim. A većinom jer se intuicija složila s tim.

U mom slučaju to znači neposluh. Toliko mi se rijetko intuicija slagala s nečijim riječima. Ja to mogu poslušati, ali ne znači da ću napraviti kako je rečeno. Možda će tako izgledati na trenutak, da sam vas poslušala. Ali nisam vas čula. Čula sam svoje na temelju vaših riječi.

Sve je to divno, ali...to me odvelo do toga da stavim masku. I glumim da sam vas čula, a zapravo potajno radim po svom i vama pričam ono što mislim da želite čuti jer izašlo je iz vaših usta, ne mojih. Konfuzija. ;-)

Rijetki su ti koji nas uče da je u redu biti to što jesi. Pa se šlepate kroz život kako uspijete. Nekad bolje, nekad lošije.

Imam neki osjećaj da trebamo otići iz jedne krajnosti u drugu kako bi došli do sredine. Ali do sredine možemo doći samo ako postanemo svjesni toga kako djelujemo i zašto djelujemo na određen način.

Ja sam osvijestila strah od vremena. Bila sam opsjednuta vremenom. Željela sve više i više, a imala sve manje snage da se nosim s dobivenim vremenom.

Tom recimo ima pojam o vremenu, ali ga zapravo nema. :-D Jako često kasni. Rijetko stigne na vrijeme, ali uvijek dođe gdje treba doći. S druge strane, ja sam teški control freak vremena i uvijek se pitam kako netko može kasniti? ;-)

Onda sam na radionici Razumijevanjem do lakšeg odgoja dobila informaciju da postoje ljudi koji su više u sadašnjem trenutku i oni zaborave na vrijeme. To su oni koji uvijek kasne. :-) A ima i onih koji sve planiraju, organiziraju jer teže budućem trenutku i žele stići sve što su si odabrali taj dan. Moje mišljenje je da ispravno nije ni jedno ni drugo već upravo balans.

Odlučila sam isprobati kako biti u sadašnjem trenutku jer borba s vremenom nije funkcionirala. Još uvijek eksperimentiram, ali usporila sam sebe više nego sam mislila da je moguće. Na takav način napravim više nego u borbi organiziranja svojih želja. I da se razumijemo, otpustila sam mnogo toga što želim. Samo kako bi mogla vidjeti ono što već imam. A imam mnogo.

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »