FLOWarica

Objavljeno:

Upoznavanje sebe

Danas ću pisati o fleksibilnosti. I malo ću se dotaknuti teme Human Designa.

Human Design je spoj astrologije, psihologije i energetike. Sinteza nekoliko drevnih ezoteričkih sustava, kineskog I-Chinga, Zapadne astrologije, Kabalističkog Drva Života, indijskog sustava energetskih centara - čakri, te moderne kvantne fizike.

Koristi se za razumijevanje načina na koji energija teče našim tijelom, načina na koji mislimo, osjećamo i živimo.

Više o svemu možete čitati na stranici Marina Bitorajac, a na Youtubu postoje videozapisi koji sve to lijepo objašnjavaju.

Ako želite saznati koji ste vi tip, klik na link ispod. :-)

Koji si energetski tip?

Način na koji sam pristupila ovoj temi je isključivo eksperimentalan, za sada. ;-) Razlog tome je video o Projektorima koji je opisao moje životno iskustvo u previše detalja koje jednostavno nisam mogla strpati u mentalni dio koji kaže - beznačajno.

Neću pisati na dugo i široko o Projektorima, ali dobila sam informaciju da pokušam spavati sama u sobi kako bi se zaista regenerirala snom jer Projektori imaju specifičnu auru. Da nisam i sama primijetila razliku kroz život kada spavam sama ili s nekim pored sebe, vjerojatno mi ne bi palo na pamet eksperimentirati. Ali primijetila sam ju. Posebno nakon poroda.

Okolnosti su takve da djeca spavaju u našem krevetu koji definitivno više nije za četvero. :-) Već neko vrijeme spavam u njihovoj sobi i spontano je došla ideja da je vrijeme za promjene unutar nje. Noel je rekao da mu se više ne sviđaju oblaci i plava boja zida, a priznajem i meni su dosadili. Rea želi crni zid koji sam odmah vizualizirala i rekla da. 

Jako volim bojati. Sve što se bojati da.  I na sve moguće načine. Svjesna sam da sve mogu prebojati u trenutku kada je za to vrijeme i zato mi makeoveri ne pričinjavaju muku. Ali fleksibilnost? Itekako. ;-)

Plan je bio utorak ostaviti djecu kod mame do četvrtka kako bi u samoći i miru radila. Jer tako mi je najveći gušt. Ali stvari nisu tekle tim tokom pa mi je Tom javio da se vraća kući iz Zagreba i znala sam da će Noel s nama natrag. Rea je bila upitna, ali ostala je kod bake, a u povratku je u meni počela ljutnja jer nije po mom planu. :-D I kako ću ja to sada? :-D

Tu sam osvijestila koliko se teško prilagođavam životu. Jer već je sve završena radnja, tako je kako je i nas troje putujemo prema kući što ne znači da ne mogu odraditi sve što sam isplanirala. Prvo sam otišla gledati zalazak sunca, prošetati Namija i ubrati suho cvijeće. To nisam imala u planu i tu sam dobila mir. Nakon toga obojan je prvi zid u sobi. U boju jantara i to je bilo u planu za utorak. ;-)

Srijeda i jutro. Tu sam baš uživala jer Noel spava koliko i Tom kada je ovdje pa sam dobila svoju samoću. :-) Ono što sam primjetila je da me ovakvi radovi drže u sadašnjem trenutku. I od kad sam prestala u svemu tražiti ono što mi se ne sviđa i pustila da uživam u tome kako je, energija teče na novi način. Dobijem snagu koju trebam kako bi ostala fokusirana i prilagodljiva situaciji. A kreativnost dobije drugu dimenziju. To je onaj trenutak kada samo radite. Niste opsjednuti idejom da se možda nekome neće svidjeti, da se možda meni neće svidjeti, da treba biti odmah gotovo, da se požurujete jer eto, svakog vas trenutka život može prekinuti... Samo najobičniji flow pa što bude naći ću način da se divim i kažem sebi wow.

Uvjerenje koje imam je da svi mogu napraviti makeover. Ali to ne rade svi i to je činjenica. Ovaj makeover koštao je 90kn, a soba izgleda potpuno drugačije. Iskoristila sam sve što sam godinama skupljala. Našla mjesto stvarima kojima se divim. Prilagodila sobu sebi, ali i djeci. I potvrdila sebi drugo uvjerenje, a to je da se promjena može napraviti sa stvarima oko vas koje ste nekada vi odabrali, a ako i nije to to, idealna je prilika da te stvari odu iz vašeg života.

Nije neophodno da potrošite pola budžeta samo kako bi bili u trendu. Na kraju krajeva, dajte sebi vjetar u leđa i shvatite da ste vi trend sami sebi. Pustite svijet na miru jer u sebi imate svjetlosni mir. 

Do navečer sam napravila sve što sam imala za taj dan. Gava je pri kraju počela fantazirati kako bi sredila i ormare iznutra pa sam čula kako počinjem kritizirati sebe zbog toga. Jer kako ne možeš još samo to? To je čas posla. ;-) Što uopće nije istina ako to radite promišljeno, a ja volim tako.

Bilo je već prekasno što znam po ljutnji koja počne izranjati iz mene. Ostavila sam sve, disala, čitala knjigu i zaspala sama u novoj sobi. :-) 

Četvrtak, jutro. Usporeniji tempo jer već sam umorna, tijelo ima upalu, ali idealan dan za spremanje ormara i montiranje polica. Taj dio je odradio Tom, što je bio plan za vikend kada dolazi kući. ;-) Ovako je završeno ranije.

Trenutak kada se prestanem opirati životu koji se događa, htjela ja to ili ne, riješi sve što treba biti riješeno. Ali nisam ni slutila da će mi baš fleksibilnost omogućiti slušanje unutarnjeg glasa.

Toliko od mene za ovaj petak. Danas krećem na novo putovanje s Anitom Vadas i curama. Novi program "Nauči pro(buditi) ženu u sebi" i korak dalje. Nije mi bilo u planu, ali svemir se pobrinuo i za to. Ja sam samo primila.

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »