FLOWarica

Objavljeno:

Ginger Kisses

Imam nekoliko novosti koje su stigle u (još ne dovršenu) kuhinju. :-D

Jedna od njih je posebna radost iako je zapravo stigla u maminu kuhinju, ali "A girl can dream, right?" ;-)

Riječ je o Kitchenaid mikseru. O savršenstvu. O kremama koje sam mogla samo sanjati. O tijestu koje je umijesio svaki put savršeno. O savršeno tučenim bjelanjcima. Nemamo ga dugo, ali radi i on punom parom i nema što nije do sada smiksao.

Jednog dana bit će i u mojoj kuhinji. Nitko mi taj san ne može uskratiti. :-D

Tko o čemu, ja o mikseru. ;-)

Druga stvar su Harissa začini koji su me baš oduševili. Dugo planiram tu narudžbu iz razno raznih razloga i napokon su tu. Ambalaža divna, unutrašnjost još divnija.

U Gigner Kisses sam stavila njihovu mješavinu Pumpkin Spice. Odlična.

Pa da vam malo pričam o Gingerima.;-)

Savršeno meko tijesto koje se topi u ustima. 

Đumbir, cimet, korijander, muškatni oraščić i klinčić su u odličnim omjerima. Prevladava đumbir s cimetom jer sam toga stavila dodatno uz Harissa mješavinu.

Krema od pirea bundeve, meda, ricotta i mascarpone sira, vrhnja za šlag i žličicom čistog zlata ako pitate mene, pastom od vanilije.

Znam koliko je teško doći do nje i zamjena uvijek može biti jedna ili dvije mahune vanilije. Jer to zaista mijenja cijelu priču, na to ne možete ostati ravnodušni. Opet, vanilija je nešto što osobno zaista cijenim i definitivno ulazi u onaj neki moj ludi spisak luksuza. A i lijepo je imati strinu u Americi, što da vam kažem. ;-)

Zamjena može biti i jedna burbon vanilija Dr.Oetkera, mislim da je cijenom nekako najpovoljnija, a zaista je jako fina.

Kako god, pokušavam vas uvjeriti da vrijedi staviti vaniliju. ;-D

Uz kremu su tri vrste dodatnog punjena. Pekmez od naranče, višnje i karamele. Ne znam koji mi je draži. Napravila sam toliko dobar pekmez od višanja da me on jednostavno oduševi u Gingerima. Pa vjerujem da bi to bio moj prvi izbor. 

Naranča se odlično slaže sa svim ostalim začinima i nepogrešivo paše. Pogotovo što je ovaj pekmez mrvicu gorkast zbog korice naranče, Ginger je sladak i pun začina pa je ta mrvica gorčine nešto što se meni osobno jako sviđa. 

Karamel? Pa nemam pojma. Nije mi neki hit, ali znam da bi domaća karamela sve promijenila, a nju nisam imala pri ruci. Idući put pokušam i to.

SASTOJCI ZA GINGERE

80g omekšalog maslaca

60g kokosovog šećera

Pola žličice paste od đumbira (blendani ušećereni đumbir), možete staviti i dobar prstohvat đumbira u prahu 

1 jaje

130g brašna

Pola žličice cimeta

Malo više od pola žličice Pumpkin Spice mješavine 

Prstohvat soli

Pola žličice praška za pecivo

Pola žličice sode bikarbone

60ml mlijeka + žličica limunovog soka

POSTUPAK

U mlijeko stavite žličicu limunovog soka kako bi dobili mlaćenicu. Svi sastojci za Gingere trebaju biti sobne temperature. Maslac miksajte sa šećerom i đumbirovom pastom (ako koristite suhi, stavite ga sa suhim sastojcima) dok ne pobijeli. Dodajte med pa nakon njega jaje i samo sjedinite jedno s drugim. Sve suhe sastojke osim sode bikarbone prosijte u zdjelu s tekućim sastojcima. Promiješajte samo kako bi sve skupa sjedinili. Dodajte mlijeko s limunovim sokom u kojeg ste stavili sodu bikarbonu, promiješajte i ostavite 15 minuta pokriveno u zdjeli. Do tada napravite kremu.

KREMA I PUNJENJE

50g mascarpone sira

70g pirea od bundeve

100 g ricotta sira

2 žličice meda

1 žličica paste od vanilije ili mahuna vanilije

180ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

POSTUPAK

Sve sastojke stavite u zdjelu za miksanje izravno iz hladnjaka. Kitchenaidu je trebalo oko minute za savršenu kremu. Stavite kremu u hladnjak dok pečete Gingere.

Pećnicu zagrijati na 200° C. Smjesu od Gingera stavite u slastičarsku vrećicu pa istisnite manje krugove na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Keksi se prošire tijekom pečenja pa napravite malo veći razmak. Ja sam ih pekla u dvije ture. Prvi put sam radila veće kekse pa sam dobila 7 Gingera kad sam ih spojila. Drugi put sam željela malo manje pa sam dobila njih 14. Pokušajte pa nađite neku svoju mjeru jer ove ćete kekse htjeti napraviti više od jednog puta. ;-) 

Pecite točno 4 minute i ostavite da se hlade na tepsiji. Nakon hlađenja, nađite dva keksa koji su iste veličine jer će vam taj drugi biti poklopac.;-) Punite ih kremom pomoću slastičarske vrećice s uzorkom po želji. Mene ovaj nastavak podsjeća na latice i jako ga volim. Kremu istisnite samo po rubu keksa ostavljajući malu rupicu u sredini za pekmez ili karamelu.

Poklopite drugom polovicom keksa i pospite vanilin šećerom u prahu. (Nema do vanilije) ;-)

Držite u hladnjaku, ali izvadite malo ranije prije nego ih želite jesti. Meni su bolji na sobnoj temperaturi. Dobar tek!

 

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »