FLOWarica

Objavljeno:

Emocije

Put me navodi da se pozabavim emocijama jer ja jesam izrazito emotivna osoba.

Sunce nam se ovaj tjedan smjestilo u solarni pleksus i ostaje tu do kraja veljače. Na kraju teksta stavit ću link za one koji žele poslušati više o tome jer u slučajnosti sve manje vjerujem. :-)

Moj unutarnji autoritet po Human Designu su upravo emocije koje su se smjestile u solarnom pleksusu. 

Oko sebe sam stvorila zid jer sam zaključila da kroz emociju mogu biti povrijeđena. Ali čovjek može biti i odgovorno emotivan. Svjesno emotivan. Velika je razlika između dopuštanja emocijama da vladaju vama,  nesigurnosti što napraviti u trenutku kada te emocije počnu izvirati na površinu i svjesnosti vlastitih emotivnih stanja i njihovog izvora.

Puštam da izađu jer je krajnje vrijeme da shvatim da ne mogu vječno biti dijete. Zapravo mogu i tu sam osobinu uvijek voljela kod sebe, ali poanta je biti odgovorno dijete. Vidjeti svijet očima djeteta, a u sebi skupljati mudrost i širinu bića kojeg posjedujemo svi mi.

"Emocije ne mogu biti trajne. Zato ih i nazivamo "emocije" - što potječe od riječi "motio", pokret. One se kreću; stoga se i nazivaju emocije. Od jedne do druge vi se stalno mijenjate. U jednom ste trenutku tužni, u drugom ste sretni; u ovom ste trenutku ljuti, a već u sljedećem suosjećani. U ovom trenutku nekoga volite, a već u sljedećem ste ispunjeni mržnjom ; jutro je bilo divno, a noć je grozna. I tako to ide. To ne može biti vaša narav, jer potrebno je da iza svih ovih promjena postoji nešto poput niti koja će ih držati na okupu.

U vijencu vidite cvijeće, ali ne vidite nit. Osjećaji su poput cvijeća u vijencu. Ponekad procvjeta bijes, ponekad tuga, nekad sreća, nekad bol, a ponekad procvjeta patnja. Ove emocije predstavljaju samo cvijeće, dok je vaš cijeli život vijenac. Nit mora postojati; u suprotnom biste se odavno rasuli na dijelove. Vi postojite kao cjelina. Što je dakle ta nit ta zvijezda vodilja? Što je to trajno u vama?" Osho

Smiješno mi je što sam toliko bježala od suočavanja s emocijama.

Zato mislim da zaista nije loše promotriti kojem tipu pripadate ; misaonom, osjećajnom ili vam je pokret taj koji vam omogućuje ispunjenje sebe. Već sam pisala da smo svi mješavina tipova, ali uvijek nešto prevladava.

Čini mi se da sam promatranjem sebe uspjela doći do pretpostavke da sam dominantno osjećajna i na tome počela raditi. Točno znam kako se osjećam kada je osjećajnost izbalansirana s aktivnim dijelom mene jer je on idući nakon osjećaja. Na kraju tek dolazi misaoni. Kod mene će želju za djelovanjem najprije pokrenuti osjećaj, nakon toga dobijem viziju kroz slike i krećem s djelovanjem. Tek na kraju promišljam što mogu ili sam mogla drugačije. :)

Nije naodmet saznati koji je vaš unutarnji autoritet kroz Human Design. Čisto da imate pretpostavku od koje možete krenuti proučavati sebe.

Želim vam petak pun uživanja u sebi i svemu oko vas. Mladi je Mjesec jutros ušao u Ribe, moj znak. :-) Mjesec u Ribama bježi iz svakodnevne realnosti u svijet mašte i danas možemo dopustiti da nam mašta otkrije nešto o nama.

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »