FLOWarica

Objavljeno:

Tko je FLOWarica?

Tko je FLOWarica?

Tko je FLOWarica? 

Netko tko je angažiran od strane Flow tima da Vam svakog petka donosi novi recept. 
Moje ime je Tamara. Osoba sam koja točno zna što želi i trudi se ostvariti svoje snove.
Supruga sam i majka blizanaca, Ree i Noela. Uloga majke me izbacila iz tračnica, ali nakon tri godine mogu napokon reći da je to iza nas (tko zapravo zna što me čeka iza ugla) ! Trenutno je kuhanje jedan od najzanimljivijih hobija u mom životu, uskoro krećem na tečaj kuhanja pa se baš veselim svemu tome.

Kuham skoro cijeli život uz mamu koja je,priznajem, oduvijek bila moj uzor. Definitivno smo cijeli život jeli kao u najboljim restoranima ( kao da uopće znam kako se tamo jede) i to je uvelike utjecalo na moj stav prema hrani. Ne patim od skupih, samo kvalitetnih namirnica. A njih treba znati složiti i napraviti nešto zanimljivo, što mi je uvijek posebno zadovoljstvo jer obožavam eksperimente! Mi ni puding nismo jeli na običan način (mama bi napravila puding u okrugloj posudi, okrenula ga naopako, napravila uši od okruglog keksa, stavila nos, oči i usta od bombončića i eto ti veselja i jestivog medvjedića!)  : D

Meni hrana znači upravo to : ZABAVU!!!!!
Otkrivanje novih okusa, eksperimentiranje, otkrivanje različitih kuhinja mi je gušt jer ja sam sve osim tradicionalne kuharice. To naravno ne znači da ne jedem takvu hranu, samo ju osobno rijetko pravim. Imam različite faze prehrane, ali u principu preferiram mediteransku prehranu.

Neki od Vas možda i znaju da se uz moje ime veže blog pod imenom Time For Family Food, a s otvorenjem Fitness centra Flow na novoj lokaciji vrijeme je da i ja malo ubacim svoje prste i smiksam za vas neke recepte! Ulovili ste me u trenutku kada moj organizam žudi za detoksikacijom pa mislim da će recepti ploviti tim smjerom.
Novi početci....nova iskustva...novi recepti...nove kuhinje... Sve to možete pratiti petkom na stranici Flowa.

Budući da smo probili led i otovorili vrata novog Flowa, svi koji ste bili tamo imali ste priliku degustirati finger food koji sam za njih pripremala. Oni koji su propusttli degustaciju mogu degustirati očima putem mojih amaterskihh fotografija. Za profi fotke ćete morati malo pričekati.

To je bilo zanimljivo iskustvo s usponima i padovima, ali što u današnje vrijeme uopće ide glatko (osim hrane, dakako)!? Osobno mi je to bila prilika da predstavim hranu iz svog svakodnevnog života. Naglasak je bio na NO STRESS! E sad, vjerovali ili ne, u mojoj ga kuhinji ovih dana nije bilo. Naglasak je bio i na ZDRAVOJ PREHRANI.

Raduje me što Vam se hrana svidjela (postojao je mali stres jer me zanimalo kako će ljudi reagirati na to što sam pripremila) i nadam se da ćemo se kroz ove članke bolje upoznati i podijeliti neke fine recepte.

Danas ću Vas obradovati nečim slatkim i veoma jednostavnim!

DOMAĆE FERRERO KUGLICE

150g čokolade s minimalno 70% kakaa

60ml mlijeka (po izboru)

60g javorovog sirupa ili meda

1 žličica instant kave

250g maslaca od lješnjaka

150g pečenih lješnjaka

Zagrijte mlijeko pa u njemu otopite zrnca kave. Nju stavljamo kako bi nam naglasila okus čokolade.  Čokoladu otopite na pari ili ako vam se žuri, mikrovalna vam je najbolji prijatelj. Samo pazite jer je proces otapanja čokolade drukčiji i traje puno kraće. Otopljenoj čokoladi dodajte mlijeko i kavu pa miješajte do glatke smjese. Dodajte med i 250g maslaca od lješnjaka. Ako pravite svoj domaći maslac, 300g lješnjaka pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne zamirišu. Očistite ih od ljuske, koliko ide, stavite u blender i blendate sve dok ne dobijete glatki maslac, trebali bi dobiti više maslaca nego je potrebno za kuglice. Ohladite dobro smjesu prije oblikovanja kuglica. Unutar smjese stavite jedan cijeli prepečeni lješnjak pa kuglice uvaljajte u ostatak lješnjaka koje ćete ili sjeckati nožem ili pažljivo izblendati u blenderu. Po želji ih možete preliti otopljenom čokoladom. U Slast!

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »