FLOWarica

Objavljeno:

Diši :-)

Nakon svih mojih silnih zanosa, dođe vrijeme i za one malo manje, ali iskrenije. Iskrenije zato što znam kuda idem. Nema tu ustajale sigurnosti, samo izbori i djelovanje.

Od osobe koja je brza jer je tako naučila, došla sam do osobe koja je sve sporija i sporija. Ne toliko vremenski koliko tjelesno. Moja odluka bila je staviti svjesnost najprije na tijelo jer je to nešto vidljivo i stvarno. I svakim danom spoznam nešto novo.

Disanje. :-) Fascinantna pojava.

Nakon tri godine slušanja o disanju, obratila sam pozornost i zato hvala i Mihaeli na upornom ponavljanju. Većinu dana dišem trbušno, pogotovo kod kuće gdje imam neprocjenjiv mir. Ali otišla sam korak dalje i osvijestila kada dišem prsno i što se tada događa s mojim tijelom. Zadnjih godina znalo me oboriti u krevet jer to je disanje za krizne situacije, strah, borbu...

Registracija auta nije nešto što radim sama svake godine, ali prije par dana bila je moj posao. Situacija je o kojoj ne znam točnu proceduru i počela sam se osjećati loše. Stavila sam fokus na disanje i primijetila da dišem prsno. Lako sam se prebacila na trbušno, odlučila pogled usmjeriti na oblake koji su taj dan bili predivni i smirila se. Jer to nije situacija u kojoj se borim za život. :-) To je najobičnija registracija auta. I takvih situacija imamo poprilično tijekom dana, a da nismo ni svjesni kako tada dišemo. Kada se počnete igrati sami sa sobom, sa svojim mislima i strahovima, shvatite koliko je toga nerealnog i nepotrebnog. I to jednostavno nestane jer niste strah, samo mu dopuštate da vlada.

Život teče dalje, bili vi u njemu ili ne. I nije borba nego je življenje. Sada i tu jer sada i tu postoji lijepoga koliko i ružnoga. Samo je pitanje gdje ćete usmjeriti vlastitu pozornost. Sve lijepo i ružno produkt je vaših misli, uvjerenja, učenja...

Napravila sam mnogo pogrešnih koraka kako bi saznala tko sam zaista i ne bi ih mijenjala ni za što. Kajanje nikada nije bio moj način, štoviše mislim da u cijelom svom životu postoji jedno ili dva koje sam riješila sama sa sobom. Iskušala sam mnogo načina djelovanja i uvijek se smatrala svaštarom. Jednostavno mi nije zanimljivo držati se jednog te istog jer je svaki dan novi dan, nova ja, nova šansa, novi pogled, novi pokušaj da budem ono od čega sam satkana. Od ljubavi prema životu. 

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »