Easy Peasy Popsicles!
Popsicles.
Tko još može odoljeti ledenom osvježenju na štapiću?
Znam da nam je ljeto ove godine promjenjivo, ali moram priznati da mi to baš ne smeta previše. I sladoledi u svim varijacijama su ovih dana čest gost u našem zamrzivaču.
Ovaj "sladoled" spoj je mog najdražeg ljetnog pića - limunade, s divnom paprenom metvicom i svježim krastavcima iz bašče. :-)
Ništa previše fancy, a opet za mene, totalni pogodak. Želite li ga pretvoriti u večernji desert dodajte malo najdražeg alkohola i eto partyja. ;-D Zabava zagarantirana.
Ovo pored je granita od lubenice i bosiljka za koju uskoro pišem recept jer vam je potreban u životu (vjerujte mi! barem svi vi koji volite lubenicu i bosiljak)! :-D
SASTOJCI
1 veliki limun
1 veći krastavac
2 žlice meda (ili više, ovisi o vašem ukusu)
500ml vode
Šaka sjeckane svježe mente
2 mala krastavca
POSTUPAK
U blender stavite veći krastavac i izblendajte. Ja ne gulim koru jer su domaći i potpuno organski. Ako sumnjate u porijeklo namirnice, svakako ga ogulite. Ako nemate blender naribajte pa ocijedite što više vode iz njega. Svu vodu iz krastavca pomiješajte s limunovim sokom i koricom limuna, medom, vodom i sjeckanom mentom. Sve to možete blenderom, ali i ručno. Ubacite jednu žlicu ostatka blendanog krastavca u tekućinu, a manje krastavce naribajte uzduž na mandolini (mislim da se tako zove - rendalica koju koristite za sjeckanje kupusa). U kalupe za sladoled ulijte tekućinu pa stavite nekoliko listića krastavaca. Stavite u zamrzivač na sat vremena pa stavite drvene štapiće i zamrznite još par sati. Ako nemate kalupe, smjesu izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje pa kad se smjesa malo stisne stavite drvene štapiće u razmaku od par centimetara. Nakon što se zaledi u potpunosti, izvadite i narežite "sladoled".
Uživajte u limunadi na malo drugačiji način!