FLOWarica

Objavljeno:

Easy Peasy Popsicles!

Popsicles.

Tko još može odoljeti ledenom osvježenju na štapiću?

Znam da nam je ljeto ove godine promjenjivo, ali moram priznati da mi to baš ne smeta previše. I sladoledi u svim varijacijama su ovih dana čest gost u našem zamrzivaču.

Ovaj "sladoled" spoj je mog najdražeg ljetnog pića - limunade, s divnom paprenom metvicom i svježim krastavcima iz bašče. :-)

Ništa previše fancy, a opet za mene, totalni pogodak. Želite li ga pretvoriti u večernji desert dodajte malo najdražeg alkohola i eto partyja. ;-D Zabava zagarantirana.

Ovo pored je granita od lubenice i bosiljka za koju uskoro pišem recept jer vam je potreban u životu (vjerujte mi! barem svi vi koji volite lubenicu i bosiljak)! :-D

SASTOJCI

1 veliki limun

1 veći krastavac

2 žlice meda (ili više, ovisi o vašem ukusu)

500ml vode

Šaka sjeckane svježe mente 

2 mala krastavca

POSTUPAK 

U blender stavite veći krastavac i izblendajte. Ja ne gulim koru jer su domaći i potpuno organski. Ako sumnjate u porijeklo namirnice, svakako ga ogulite. Ako nemate blender naribajte pa ocijedite što više vode iz njega. Svu vodu iz krastavca pomiješajte s limunovim sokom i koricom limuna, medom, vodom i sjeckanom mentom. Sve to možete blenderom, ali i ručno. Ubacite jednu žlicu ostatka blendanog krastavca u tekućinu, a manje krastavce naribajte uzduž na mandolini (mislim da se tako zove - rendalica koju koristite za sjeckanje kupusa). U kalupe za sladoled ulijte tekućinu pa stavite nekoliko listića krastavaca. Stavite u zamrzivač na sat vremena pa stavite drvene štapiće i zamrznite još par sati. Ako nemate kalupe, smjesu izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje pa kad se smjesa malo stisne stavite drvene štapiće u razmaku od par centimetara. Nakon što se zaledi u potpunosti, izvadite i narežite "sladoled". 

Uživajte u limunadi na malo drugačiji način!

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »