FLOWarica

Objavljeno:

Božićni koktel

Podijelit ću s vama malo drukčiji recept ovaj put. Stižu nam Badnjak, Božić, Nova godina i sigurna sam da u to vrijeme volite popiti nešto fino s prijateljima i obitelji. Meni je ovaj koktel dovoljno ukusan i svečan,a da ne spominjem da miriše na zimu i blagdane. : - ) Za njega će vam biti potrebna grčka rakija Ouzo, sok od šipka i ananasa, mineralna, limeta, menta i šipak. Nije kompliciran, a za 10 minuta imate oko 3 litre koktela. : - D

BOŽIĆNI KOKTEL

500ml Ouzo (grčka rakija)

1 l soka od šipka 

1 l soka od ananasa

Sok od 3 limete

2 limete narezane na polumjesece

1 očišćeni šipak

Šaka mente

Mineralne koliko stane : - )

Zvjezdasti anis (ako imate)

Sve tekuće sastojke uspite u staklenu posudu od minimalno 3 litre. Ja imam staklenku koju sam davno kupila baš za takve stvari. Dodajte mineralnu do skoro samog vrha pa ubacite narezanu limetu, šipak, mentu koju prije ubacivanja nježno zgnječite vršcima prstiju kako bi počela otpuštati svoje ulje i 2-3 zvjezdasta anisa. Koktel poslužite s ledom i listićima mente.

Ovo će biti jedan kratki post i recept jer me vrijeme pritišće sa svih strana. : - ) Nadam se da ću stići sve što sam planirala, nadam se da ćete i vi stići sve planirano i želim vam da ove blagdane provedete baš onako kako ste si zamislili i s ljudima koje volite! Sretan vam Božić ljudi! (uranjeno,ali nema veze)

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »