FLOWarica

Objavljeno:

Čokoladni brownie s kikirikijem

Bliži se Halloween i ja sam već započela s eksperimentiranjem u kuhinji. Jer sve što će biti na stolu zahtjeva malo više angažmana i to je nešto u čemu uživam (možda čaki previše).

Ali party je kod nas već godinama i za ovaj pripremam nešto ipak malo drukčije od svega do sada. Uključila sam više ljudi u cijelu priču i zapravo nam je ovo "generalna proba" kako bi rekao moj partner in crime, Ida. Kad otvorimo vrata zalogajnice, Halloween party će svake godine biti tu. :-D

Ako želite pravi čokoladni brownie, ludo crne boje (što je jako bitno za tortu koju planiram raditi), ovo je odličan recept!

Photo by Martina Jelinić

Ako još pri tome ne želite brašno u kolaču, na pravom ste mjestu. ;-)

U potrazi za inspiracijom, našla sam način kako dobiti super paukovu mrežu od otopljenih Marshmallowsa. I iako nisam sigurna hoću li to raditi palo mi je na pamet da u brownie stavim neki efekt iznenađenja i to je odradio rastezljivi Marshmallow. :-P

Ako niste ljubitelj, preskočite taj dio i na brownie stavite samo čokoladnu kremu s kikiriki maslacem. Meni se svidjelo kako sve skupa ide zajedno, bijeli sljezov kolačić se rasteže dok grizete brownie i nikako ga ne možete pojesti na fin način. I veliki i mali su bili totalno musavi od čokolade. Nekima se svidjela kombinacija, nekima ne, na vama je da pokušate i javite dojmove. ;-)

Nije ga lako rezati i trebat će vam baš oštar nož. ;-D

Kasnije mi je palo na pamet da bi možda zgodnije bilo peći ga u kalupu za muffine.

Toliko o mojim razmišljanjima za sada, bacam se na tipkanje recepta.

BROWNIES

240 g smeđeg šećera 

180 ml maslinovog ulja

4 jaja

2 žličice vanilije

190 g kakaa

Prstohvat soli

100 g mliječne čokolade 

MEĐUPUNJENJE

cca 250 g sljezovih kolačića

KIKIRIKI KREMA S ČOKOLADOM

200 g čokolade sa 70% kakaa

300 g kikiriki maslaca

80 g običnog maslaca

100 g prženog i slanog kikirikija

POSTUPAK

Zagrijati pećnicu na 170°C. Jaja i šećer pjenasto umutiti dok se smjesa skoro ne utrostruči. Dodati ulje i prstohvat soli. Umiješati kakao i sjeckanu čokoladu. Peći u kalupu obloženim papirom za pečenje 20 minuta pa izvaditi van i na brownie poslagati sljezove kolačiće. Peći još 5 minuta i ohladiti.

Maslace i čokoladu otopiti u posudi s debljim dnom na srednjoj vatri. Kada se malo ohladi prelijte preko sljezovih kolačića i obilno pospite kikirikijem.

U slast! ;-)

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »