FLOWarica

Objavljeno:

Grillani mango s ricottom,medom i granolom

Mango. Meni najdraže tropsko voće. U 100g ima samo 59 kalorija. Ne sadrži masti i bogat je vlaknima.  Amino kiselina glutamin koja je u mangu prisutna utječe na koncentraciju i memoriju  što je odlično za početak dana. Treba vam možda 5-8 minuta da si pripremite ovaj ukusan i hranjiv doručak. Mislim da svatko ima toliko vremena. Barem vikendom. : - ) 

Nakon što sam prvi puta probala grillano voće,zaljubila sam se u taj okus. Toplina izvuče prirodni šećer iz voća koji se na kraju karamelizira. Divota!

Ricotta,grčki jogurt,med...ma tko ne bi volio tu kombinaciju?! ; - )

I domaća granola kao "šećer" na kraju! Žlica puna energije posuta po slatkom mangu i kiselkastom preljevu. Milina! Evo i recepta!

GRILLANI MANGO S RICOTTOM,MEDOM I DOMAĆOM GRANOLOM

1 zreli mango

Kokosovo ulje za premazivanje manga prije grilla

Dvije žlice ricotta sira

Dvije žlice grčkog jogurta

Jedna žlica meda

Jedna žlica limunovog soka (imam divan domaći limun pa ga koristim gdje god stignem)

Dvije žlice domaće granole by foodONA

Mango prerežite na polutke tako da mu koštica ostane između. Mango ima plosnatu košticu koja se nalazi u njegovoj sredini. Grill tavu stavite grijati pa do tada pripremite preljev. Ricottu, jogurt, med i limun promiješajte. Meso manga premažite kokosovim uljem pa stavite na ugrijanu grill tavu. Pecite jednu minutu pa ga okrenite za 90 stupnjeva. Pecite još minutu,možda i kraće ako primijetite da se počeo karamelizirati. Stavite na tanjur pa pospite preljevom. Na svaku polovicu stavite žlicu granole. Ja sam stavljala svoju domaću koju sam nedavno složila za fitness centar Flow. : - ) Vi možete koristiti što god imate,mogu ići i samo neki orašasti plodovi koje volite (bademi,lješnjaci i slično).

Nadam se da ćete isprobati recept i javiti dojmove!

Dobar vam tek!

I poslužite toplo!

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »