FLOWarica

Objavljeno:

Halloween Night At My Haunted House

Halloween se razvio iz keltskog praznika Samhaina, a predstavljao je kraj ljeta i početak zime, svršetak stare i početak nove godine. 

I meni osobno to znači samo to. Sve ostalo što povijest piše nije na meni niti da osuđujem niti da podržavam.

Tu večer ja zaista slavim početak zime i ulazak u novu godinu.

Ta večer je prilika da se zabavim pod maskom, okružena dragim ljudima.

Ta večer je prilika da eksperimentiram s hranom i sezonskim namirnicama.

Na stolu je bila curry juha s našom domaćom butternut tikvom, hummus od matovilca uz domaće šišmiš tortilje, Bolognese Mummy tart uz dodatak mariniranog kozjeg sira, Mummy sendviči s domaćom kobasicom, Ghost Brownie torta, Panna Cotta s grčkim jogurtom prelivena chia pekmezom od domaćih višanja, Pumpkin keksići punjeni tim istim pekmezom za koje vam ostavljam link do recepta na kraju posta.

Ta večer je prilika da moj alter ego oživi i da tematika pauka, bundeva, duhova, vještica, vampira i kostura zaposjedne naš dom. Pa makar i na jednu večer. ;)

Sangria s domaćim Fragola vinom.

Liker od domaće aronije.

Poison Apple Cocktail

Ove je godine Halloween bio upravo sve od navedenog. Ekipica se ufurala u tematiku što je meni osobno bio veliki uspjeh.

Maske su bile fantastične. U tome nam je pomogla Magdalena (instagram profil @megtalksbeauty ) koja je odradila vrhunski posao i u nastavku su fotke 3 looka koje je ona radila.

Vampiri su moja opsesija pa se Magdalena potrudila i pretvorila me upravo u jednog od njih. A uz to, moj suprug drži moju opsesiju živom pa smo bili vampirski par (iako na žalost nemam zajedničku fotku od ove večeri). 

Tina ( @mj_mover ) je nosila Sugar Skull. Mislim da fotografija govori više od milijun riječi. ;)

Mihaela ( @nellas_telrunya ) je savršeno odradila ulogu vile i maska je upravo svojom jednostavnošću bila i više nego efektna.

Ida ( @ida_mik ) se odlučila sama poigrati i oživjeti svoju gypsy krv u čemu je totalno uspjela, ako pitate mene.

Njena sestra Josipa ( @josipa.mik ) je sama radila masku i skidam joj kapu jer je to odradila vrhunski. S druge strane, nisam ni sumnjala jer vidim da rastura i u crtanju kanom i strpljivo čekam svoju priliku za jednu tetovažu. 

Ana, moja kuma, koja svake godine iznenadi maskama i uvijek je to ručni rad, bila je super strašno strašilo.

Moram se osvrnuti i na Martinu (šogoricu) koja je ubila svojom pink perikom!

Ove sam godine željela Ivu Šipoš u glavnoj ulozi iza fotoaparata jer je to žena koja svijet vidi na isti način kao ja i zaista ne znam nikoga boljeg tko je ovo mogao odraditi. Znam da ja nisam, do sada nemam skoro ni jednu fotku s Halloweena jer nakon svih priprema hrane i ostaloga, budem preumorna za fotkanje. :D 

Neću vam ovdje duljiti mnogo o cijeloj večeri jer planiram sve to napisati na novom blogu koji je u pripremi i tamo ćete imati priliku vidjeti više Ivinih fotki.

Ali fino se jelo, fino se i pilo i moram priznati da je atmosfera bila zaista mistična.

Ono što ću još napraviti je staviti vam link do ovih super Pumpkin keksića koje zapravo možete praviti u bilo kojim oblicima i puniti ih čime god želite!

https://timeforfamilyfood.wordpress.com/2018/11/03/pumpkin-sandwich-cookies/

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »