Novosti

Objavljeno:

Vježbanje = Kretanje

Vježbanje = Kretanje

Poslovi koji su zahtijevali fizičku spremu nestaju. Vjerujem da neće nikada u potpunosti nestati, ali će se smanjivati sve više kako se tehnologija razvija. Time se smanjuje i potreba za kretanjem. To je činjenica.

Ljudsko tijelo nije stvoreno da ostaje u sjedećem položaju par sati u komadu. Naše oči nisu stvorene da gledaju u monitor većinu dana. Naše ruke i njihove mogućnosti nisu razvijene da opseg pokreta bude ograničen na raspon tipkovnice. Jednostavno, to je činjenica.

Ljudsko tijelo je najsavršenija "tehnologija" s kojom smo danas upoznati. Vjerujem da će i ostati tako. Zauvijek. Kada se krećemo, naša tijela osjećaju ugodu. Misli nam se kristaliziraju, zglobovi nam se podmazuju, mišići nam se zagrijavaju. Kada se krećemo, naše tijelo ostvaruje svoju svrhu. Zato je kretanje bitno. I zato je vježbanje važno. Osjetiti puni spektar emocija dok trčimo pokraj rijeke, dok šetamo kroz šumu ili se vozimo biciklom na odredište je neprocjenjivo i za um i za duh i za tijelo.

Autor: Mihaela

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »