Ginger Cookies
Ginger cookies.
Ono što mene oduševljava je način na koji možete pripremiti ove kekse.
Začine prilagodite sebi.
Pecite ih onako kako vi volite. Meke ili Hrskave.
Kojima vi naginjete? Ja sam neodlučna.
Zato sam pravila kombinaciju hrskavih i mekih keksića, jer eto, teško mi je odlučiti koji su mi bolji. ;-)
Budući da su ovo zapravo keksi gdje se koriste modlice, idealan je način da djecu uključite u njihovu izradu.
SASTOJCI
150g bijelog, glatkog pšeničnog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
80g smeđeg šećera u prahu
2 žlice meda
130g maslaca
1 jaje
1 žličica vanilije
1 žličica cejlonskog cimeta
1 žličica ušećerenog đumbira (narezanog na sitno) ili koristite đumbir u prahu
1 žličica ribane narančine korice
POSTUPAK
Prosijte brašna pa sve sastojke stavite u kuhinjski robot i mijesite dok se ne sjedini. Nikako duže od par minuta jer je cilj mijesiti tijesto što kraće. Ostavite u hladnjaku pola sata (može i duže, preko noći, ali potrebno mu je malo vremena da se maslac opet ohladi).
Valjkom valjajte na pobrašnjenoj podlozi, onako tanko kako volite. Mrvicu će narasti u visinu, što znači da debljina koju odaberete ostaje skoro identična.
Modlama za kolače izrežite oblike. Ja sam koristila Ikeine, Winterfest.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 °C 5 minuta ako želite meki keks,a 10 minuta za tvrđu i hrskaviju verziju.
Pospite burbon vanilin šećerom!
U slast! ;-P