FLOWarica

Objavljeno:

Birthday pizza

Postao mi je običaj Flow timu za rođendane donositi hranu. :-D 

Dražen je za svoj naručio pizzu. A u vrijeme rođendana ja sam bila privremeno onesposobljena i za kuhanje i za život općenito. :-D

Sada, kad sam se zvanično vratila u kuhinju (ali turbo laganica), stigla je i ta pizza. 

Sastojci za tijesto

300g pirovog brašna

100g heljdinog brašna

100g bijelog brašna

Pola suhog kvasca

1 žličica meda

250ml vode

1 žličica aktivnog ugljena

1 i pol žličica soli

1 žličica suhog medvjeđeg luka

Maslinovo ulje 

U mlaku vodu stavite pola suhog kvasca, žličicu meda, žličicu aktivnog ugljena i ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira. Do tada sva brašna pomiješajte, prosijte, dodajte sol i medvjeđi luk. Dodajte vodu s kvascem u brašno i zamijesite tijesto. Dodajte žlicu ili dvije vode ako vam se učini da je tijesto presuho. Premažite ga maslinovim uljem, pokrijte i ostavite da se udvostruči. Podijelite na dva dijela pa oblikujte pizze po želji. 

Sastojci za nadjev

400ml umaka od rajčice 

15 ak listova bosiljka 

Sol, papar i žličica kokosovog šećera 

Mozzarella

Crne i zelene masline 

Pecorino

Parmezan

Rikula

Cvijet vlasca

Sjemenke suncokreta i buče

Kuhajte na najslabijoj vatri umak od rajčice s bosiljkom, soli, paprom i šećerom sve dok se ne reducira na pola. Promiješajte tu i tamo, ja sam kuhala nekih 15-20 minuta. 

Rikulu operite i osušite, dodajte joj cvijet vlasca pa pokapajte s malo limunovog soka i maslinovog ulja.

Zagrijte pećnicu na najjaču temperaturu i rešetku spustite na najnižu visinu. Na tijesto stavite umak od rajčice (malo ohlađen) i stavite peći 10 minuta. Izvadite, nakidajte mozzarellu, poslažite crne i zelene masline, naribajte pecorino, pospite sjemenkama i vratite peći još 3 minute.

Izvadite pizzu i malo ohladite pa na nju stavite rikulu i vlasac. Naribajte još parmezana i navalite!

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »