Tips&Tricks

Objavljeno:

8 malih koraka do gubitka kilograma

8 malih koraka do gubitka kilograma

Mnogo je načina za BRZI gubitak kilograma.

Iako vas većina tih načina ostavi gladnima i nezadovoljnima.

Ako nemate željeznu volju, glad prevlada i na kraju odustanete od plana. Zato smo sastavili par sitnih koraka koji će vam pomoći u željenom gubitku kilograma. Studija objavljena u dnevniku Annals of Behavioral Medicine, Izdavač: Springer US govori o tome kako male promjene navika na dnevnoj bazi vode do dugoročnih promjena u vašim životima.

1. Šetajte više.
Pokušajte se iz dana u dan kretati malo više, malo duže. Ako inače šetate 1-2 km, pokušajte šetati 3-4 km na dnevnoj bazi. Slušajte svoje tijelo, obratite pažnju što vam ono poručuje dok se krećete.

2. Jedite manje šećera. 
Koliko žličica šećera stavljate u kavu je bitno. Ako je to 1 - 2 žličice, prepolovite količinu ili još bolje - zamijenite šećer sa stevijom ili medom. Čokoladu, kekse, kolače zamijenite voćem. Šećer je potreban vašem organizmu, pruža zadovoljstvo i sreću no jako je bitno da ga konzumirate u što kvalitetnijem obliku.

3. Gledajte TV sat vremena manje.
Kada gledate TV često volite "prigristi nešto" iako vam to zapravo uopće ne treba. Zapišite si koliko tjedno gledate TV i probajte dio vremena pred televizijom odvojiti za vaš hobi ili igru s djecom.

4. Stvorite želju za povrćem.
Većina ljudi ne jede dovoljno povrća. Na kraju završite obrok s više kruha, više tijesta i više mesa nego vam zapravo treba. Povećanim unosom niskokaloričnog povrća ćete se zasititi i pojesti manje drugih vrsta namirnica nego inače.

5. Zapišite cilj i stavite ga na vidljivo mjesto.
Cilj ne mora biti gubitak kilograma. Cilj može biti bolja pozicija na poslu, bolje ocjene u školi ili bolje zdravlje. Ono što ćete dobiti pisanjem ciljeva je jasan i čist put do ostvarenja. Tada ćete biti u mogućnosti ostati vjerni sami sebi.

6. Voda > Sok.
Povećajte unos vode kroz dan. Sokovi, koliko god bili ukusni, sadrže šećer i dodatne kalorije. Kada želite sok, napravite si lagani smoothie npr. s jabukom i mrkvom.

7. Dobar san.
Manjak sna utječe na loše raspoloženje, lošu pažnju te utječe na metabolizam. Prema Američkoj udruzi za istraživanje spavanja, najmanje sedam sati sna smatra se zdravim za odrasle osobe između 18 i 60 godina.


8. Vježbajte.
Upišite se u teretanu ili grupni trening - što god vam je privlačnije. Vježbanjem ćete se osjećati bolje, trošiti kalorije i ubrzati svoj metabolizam.

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »