Tips&Tricks

Objavljeno:

5 savjeta kako nastaviti vježbati nakon duže pauze

5 savjeta kako nastaviti vježbati nakon duže pauze

Napokon ste krenuli vježbati, izdržali ste 1 mjesec pa 2. mjesec, uspjeli i 3. mjesec. Rezultati su odlični, a onda vas malo život udari i "baci" s puta. Obaveze oko obitelji, prekovremeni rad na poslu ili prehlada. Odjednom vaše kontinuirano vježbanje odlazi u zaborav. Znam kako je to kada imate dobre treninge, u formi ste i onda se nešto iznenada dogodi, propustite par treninga i kao da nikada niste vježbali. Pitanje je - kako se vratiti u rutinu? Ako smatrate da ste skrenuli s puta i treba vam motivacija, evo par savjeta kako ponovno krenuti vježbati i steći zdravu rutinu.


1. Pronađi motivaciju.

Saznaj što te motivira da postigneš dugoročne ciljeve. Pitaj se - koje je moje zašto? Zašto radim to što radim? Nađi način kako ćeš se nagraditi za odrađeni trening. Osobe koje imaju najviše uspjeha s redovitim vježbanjem su one koje doista vole vježbati zbog sebe.

2. Počni s laganom aktivnošću.
Ako se stvarno mučiš da bi počeo/la trenirati, ponekad može biti korisno početi sporijim tempom. To može biti lagano trčanje ili šetnja i sl. Ako kreneš s nečim "manjim", popratit će te osjećaj zadovoljstva i ubrzo ćeš se vratiti svojim zdravim navikama.

3. Uvijek budi spreman/na.
Znaš onaj osjećaj kada s posla ili sa kave s prijateljima planiraš otići na trening, ali si zaboravio/la opremu kod kuće? Najčešće tada sve pada u vodu. Ne dopusti da se to događa, inače ćeš jako teško ući u ritam. Budi spreman/na sa sportskom torbom spremljenom u autu ili ispod stola na poslu i kreni prema svojim ciljevima.

4. Nađi trening partnera.
Vrlo je lako ne otići na trening jer je jednostavno "takav" dan. Imati prijatelja/icu s kojim/om ćeš vježbati podiže motivaciju, socijalni život i dodaje slatki začin treningu.

5. Radi to zbog sebe.
Radi to isključivo zbog sebe - zapamti to! Vježbanje će doprinijeti sreći i zdravlju. Budi najbolja verzija sebe. Svaki put kada odradiš trening znaj da si učinio/la nešto dobro za sebe i veseli se tome. Zapamti, navike se stvaraju konstantnim dnevnim aktivnostima za koje izabereš uložiti svoje vrijeme.

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »