Aktivnosti

Objavljeno:

RADIONICA – GROUND FORCE METHOD I KETTLEBELL

RADIONICA – GROUND FORCE METHOD I KETTLEBELL

Jako nas veseli što smo održali radionicu Ground Force Methoda (GFM) i Kettlebella (KB) u suradnji s Power Body. Ostvarili smo cilj i pokazali zašto se kretati, kako se kretati, kako svjesno imati bolju kontrolu svoga tijela i kako ponovno zavoljeti pokret baš kao kada smo bili djeca. 

Uz opterećenje s vlastitim tijelom koristili smo i Kettlebell koji je odličan alat za dobar trening.  U prvome dijelu radionice odradili smo osnove GFM-a, ostvarili veći opseg pokreta, pripremili zglobove te odradili stabilizaciju trupa, u našu korist vježbači su imali dobro razvijene motoričke sposobnosti i mogućnost učenja, te su uspjeli shvatiti nove i drugačije pokrete od uobičajenih, potisaka, čučnjeva, iskoraka. Na drugom dijelu radionice kondicijski trener Tomislav Didović te StrongFirst instruktor je demonstrirao neke od osnovnih vježbi KB: TGU, Deadlift i Swing. Nakon svladavanja vježbi za kraj smo pripremili workout koji je bio kombinacija GFM-a i KB-a. Spoj između ova dva programa je odličan, kao što smo i pokazali, te imamo u planu još dobrog i zanimljivog sadržaja koji vam pripremamo.

Ako vas zanima što je GFM nastavite čitati! 


GFM je nastao iz potrebe da se pomogne sportašu ili rekreativcu da opet zavoli pokret kroz vježbe s vlastitim tijelom koje nazivamo bodyweight.
Moderan i funkcionalan trening koji se sastoji od jednostavnih i kompleksnih prirodnih pokreta s kojima stvaramo flow. Bili sportaš ili rekreativac, Ground Force će Vas izazvati i poboljšati mobilnost, jakost, fleksibilnost, izdržljivost i snagu. Metoda za sve koji žele postići vrhunac fizičke kondicije i pri tome se dobro zabaviti.

Za GFM nisu potrebne tenisice. Trening se radi na tatami strunjačama s vlastitim tijelom i bosih nogu. 

Kettlebell (KB) je rekvizit napravljen od lijevanog željeza koji izgleda poput kugle sa drškom. U posljednje vrijeme sve više se popularizira njihovo korištenje zbog rezultata koje pokazuje njihova upotreba. Koristi se u sportu unutar kondicijske pripreme, ali i sa rekreativcima koji žele poboljšati vlastitu snagu i izgled. Prednosti treninga s kettlebell-ima su: podlaktice su više opterećene zbog načina i oblika drške, dodatno se uključuju stabilizatori zbog toga što se mora održavati kontrola, dobar utjecaj na poboljšanje koordinacije zbog kompleksnosti kretnja koje se izvode, mogućnost poboljšanja ekplozivne snage, te izdržljivosti, dobar transfer na sportsku izvedbu, zanimljivo za vježbače (pogotovo rekreativce).


Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »