Objavljeno:

Sourdough sendvič

Već neko vrijeme pravim domaći kvasac. To mi je bilo na listi, čini mi se, oduvijek. I mislim da ću ga, od sada, zauvijek praviti. :-D O cijelom postupku sourdough kruha ću pisati na svom blogu Time For Family Food jer će to biti jedan duži post. Za danas, u ovom su postu, glavna jaja. Iako je teško zasjeniti ovaj kruh, to vam moram priznati. Pravila sam ga s pireom cikle i bučinih sjemenki. Uz njega savršeno ide svilenkasti omlet, ali sam željela još okus i teksture. To sam postigla vlascem, avokadom, sirom pecorino i bučinim sjemenkama.  Omlet će prvi put možda biti teško ispreklapati, ali ako i ne uspijete (kao ja prvi put) u cijeloj je priči, najbitniji okus. A on je definitivno odličan! 

SOURDOUGH SENDVIČ

Sourdough kruh, ali ako ga nemate bit će dobar bilo koji kvalitetan kruh po vašoj želji 

2 jaja

Pola avokada

Žličica vlasca

Sol,papar

Šaka bučinih sjemenki

Sir pecorino (može i parmezan)

Salata po izboru (ja sam koristila matovilac i zimsku iz vrta)

Grčki jogurt i slatko-ljuti chilly umak

Jaja miksajte mikserom oko 5 minuta da dobijete glatku, prozračnu smjesu. Ovdje ipak treba malo vremena posvetiti jajima. :-) Kada ste ih dobro umutili, dodajte im vlasac, zgnječeni avokado i začinite solju i paprom. Na većoj tavi stavite bučine sjemenke pa ih lagano tostirajte. Bitno je da tava bude jako vruća (i da se ne lijepi) pa na nju izlijte jaja i pecite kao palačinku oko 2 minute na srednjoj vatri. Naribajte pecorino pa nagnite tavu na stranu i preklopite omlet na pola,pa opet na pola. Na žalost nisam imala vremena fotkati omlet i na kraju se ipak ne vidi najbolje,ali jednom ću ažurirati ovaj post novim fotografijama. :-) Na donju šnitu kruha stavite omlet,naribajte još malo sira, složite salatu (začinila sam ju s malo maslinovog ulja i aceto balsamica) i stavite izdašnu količinu jogurta pomiješanog s chilly umakom. Poklopite drugom šnitom kruha. Ostaje samo da isprljate prste jer ovo se ne jede na finjak način,nikako. :-D

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »