Objavljeno:

Proteinska čokolada s rižom

U ovu sam poslasticu odlučila ubaciti protein bundeve. Paket koji mi je poslala Organica Vita sadržavao je jako fine,organske proizvode, ali najviše me oborio s nogu suhi dud te proteini bundeve i konoplje. Budući da sam dosta aktivna osoba,ponekad mi je potrebno nešto što će me u žurbi zasititi i nahraniti moj organizam. Zato volim proteine ubaciti u slastice i smoothije,pa čak i u slana jela. Protein bundeve je odličan izbor za osobe koje se bave bilo kakvim tjelesnim aktivnostima jer pomaže izgradnji i oporavku mišića. Lako je probavljiv i ne sadrži gluten. Ako trebate dozu magnezija, nije loše ovaj protein ubaciti u svoju prehranu, a sadrži i željezo što je česta boljka današnjih ljudi (moja na svu sreću nikada nije bila, sjećam se svoje trudnoće i čuđenja liječnika koliko željeza imam, a nosim blizance). Zato je ovaj protein odličan izbor za trudnice jer je većini uz željezo odmah propisan magnezij u prahu. :-) 

Cijela priča ove čokoladice se vrti oko bundevinog praha i ako se odlučite napraviti ju,vjerujte nećete pogriješiti. Svjesna sam da možda ove sastojke nemate u svojoj kuhinji, ali isplati ih se nabaviti. Jer domaća čokolada je toliko jednostavna za pripremu, a okusi su ludilo! :-) Rea je plakala kada je primjetila da je čokolada pri kraju jer ona toliko voli tu čokoladu (stvarno je bila presmiješna). Nadam se da sam vas uspjela zaintrigirati pa krenimo na recept.

PROTEINSKA ČOKOLADA S RIŽOM

100 g čokolade (idealno s minimalno 70% kakaa,ali ako volite mliječnu,može i ona s 50%)

2 žlice orašastog maslaca (ja sam koristila maslac od lješnjaka)

2 žlice chia sjemenki (mogu i bučine)

60 g ekspandirane riže (imate u Mulleru i nije skupa, a možete napraviti puno čokoladica s tom količinom)

70 g sitno mljevenih badema

3 žlice bundevinog proteina

2 žlice meda

3 žlice brusnica + 2 žlice bučinih sjemenki

Pripremite kalup u kojem ćete pripremiti čokoladu. Dimenzije mog kalupa su 20×20cm. Obložite ga papirom za pečenje. Otopite čokoladu, dodajte joj chia sjemenke (ili bučine) pa umiješajte rižu. Sve dobro povežite i utisnite u kalup. Stavite ga na 15ak min u zamrzivač dok pripremite gornji sloj. Pomiješajte bademovo brašno tj. mljevene bademe s medom, proteinom, brusnicama i sjemenkama. Ako se previše mrvi dodajte još malo meda. Rasporedite smjesu po donjem dijelu i dobro utisnite. Možete vratiti u zamrzivač na još 10ak minuta ili staviti u hladnjak. Rezati u oblike po želji.

I vjerujte, čokolada je jako fina i teško ju je prestati jesti. :-D

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »